de osteopaat is getraind in heel subtiel voelen

Zeker baby’s en kinderen blijken goed te reageren op osteopathische behandelingen. Het is een veilige manier om effectief veranderingen teweeg te brengen.
De geboorte van een baby verloopt meestal zonder al te veel problemen. Toch is de geboorte een van de meest stressvolle gebeurtenissen voor het menselijk lichaam. Enorme krachten werken in op het lichaam van het kind. Dit vraagt om een groot aanpassingsvermogen van het lichaam. Indien de krachtsinwerking te sterk is geweest kan het zijn dat het kind niet in staat is om het ontstane bewegingsverlies op te vangen. De osteopaat heeft als belangrijkste taak dit bewegingsverlies vrij te maken, zodat het kind zich vrijelijk kan ontwikkelen op zowel geestelijk als fysiek gebied.
Caroline heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan in de behandeling van zuigelingen. Uit onderzoek is gebleken dat een snelle of langzaam verlopen bevalling, tang- of vacuümpompverlossing de kans op overmatig huilen, overstrekken, voorkeurshouding van hoofd of romp, darmkrampen en een verstoord slaap-waakritme in de hand kan werken.

 

Niet alleen baby’s bezoeken de praktijk, ook peuters en schoolgaande kinderen en kinderen in de puberteit weten de weg naar de praktijk te vinden. Enkele klachten waarvoor een behandeling wordt aangevraagd zijn: onrust, concentratieproblemen, onhandige motoriek, scheefstand van nek- en of rug, problemen met slapen, bedplassen, scheelkijken, KNO-klachten, hoofdpijn en darmklachten.

Tijdens de behandeling worden alleen maar zachte technieken toegepast. Van het kind wordt gevraagd om zo stil mogelijk te liggen op de behandeltafel. Voor veel ouders lijkt dit een onmogelijke opgave voor hun kind, maar over het algemeen gaat het erg goed, mits het kind is voorbereid op de behandeling. Een knuffel, boekje of ander soort speelgoed kan helpen. Alles wat onrust veroorzaakt kan de behandeling onnodig verstoren. Denk aan meegenomen broertjes en zusjes. Voor baby’s is het geen probleem om tijdens de behandeling een flesje te krijgen, sterker nog, het kan de werking van de behandeling ondersteunen.

Osteopathie is geen vervanging voor een behandeling door een (kinder)arts. Bij ziekte of acuut letsel moet u deze altijd eerst raadplegen.